Stacks Image 58
Stacks Image 33
WAT ZIJN GALSTENEN?

De aanwezigheid van steentjes in uw galblaas kan pijn (typische galcrisissen - pijnaanvallen in de rechter bovenbuik of maag of rugstreek rechts) en/of gevaarlijke aandoeningen veroorzaken, o.m. ernstige of chronische ontstekingen van de galblaas of het terechtkomen van een steentje vanuit de galblaas in de galweg, hetgeen op zijn beurt geelzucht, een levensgevaarlijke infectie van de galwegen (cholangitis) of een ontsteking van het pancreas (alvleesklier) kan veroorzaken.

Indien uw chirurg U voorstelt uw galblaas te laten verwijderen kan U hier de nodige informatie vinden
De ingreep is steeds, een via kijkoperatie uitgevoerde, galblaas verwijdering of laparoscopische cholecystectomie.

De ingreep is een volledige kijkoperatie, kleine openingen, relatief weinig pijn, korte werkonbekwaamheid die onder volledige narcose van 20 minuten meestal gebeurd.

Gemiddeld 1 nacht opname in het ziekenhuis. Kan in sommige omstandigheden op daghospitaal basis.

Gezien galstenen meestal het gevolg zijn van een niet goed werkende galblaas wordt steeds de galblaas verwijderd, niet de “gal”, dit is de vloeistof die van de lever, via de galwegen, naar de darm loopt. Alleen het niet werkend zakje met stenen wordt verwijderd.
Nadien hoeft U geen dieet te volgen !!

INCISIE KIJKOPERATIE
Stacks Image 43
Stacks Image 60
Image

Abdominale Heelkundige dienst AZ Herentals

Associatie Abdominale Heelkunde Herentals

© 2024 AbdominaleHeelkundeHerentals

Wij gebruiken geen cookies, slaan geen persoonlijke informatie over onze gebruikers op en voldoen aan de Europese GDPR wetgeving.